Whiplash na een verkeersongeval? Alleen met een ervaren belangenbehartiger krijgt u alle schade vergoed

3 januari 2023

Stel, u staat nietsvermoedend te wachten voor een rood verkeerslicht en de automobilist die achter u rijdt let niet goed rijdt bij u achterop. Bij een kop-staartbotsing kan er gemakkelijk een whiplash ontstaan. Bij een whiplash na een verkeersongeval zijn de nekspieren verrekt, met onder andere nek- en hoofdpijn als gevolg. Ook kunnen klachten ontstaan als duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid en kunnen er problemen zijn met het geheugen en de concentratie.

Afhankelijk van de ernst van de aanrijding en het letsel, kunnen de genoemde klachten weken, maanden of zelfs langer aanhouden. Veel van onze cliënten met whiplashletsel ondervinden dan ook ernstig negatieve gevolgen in het dagelijkse leven.

Wie is aansprakelijk?

Bij een kop-staartbotsing is de achteroprijdende automobilist in beginsel aansprakelijk voor het ongeval. Omdat iedere automobilist verplicht tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd, krijgt u (en wij als uw belangenbehartiger) te maken met de autoverzekeraar van de veroorzaker van het ongeval.

Met de hulp van een gespecialiseerde advocaat of letselschadejurist wordt een aansprakelijkstelling verstuurd aan de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Nadat de aansprakelijkheid is erkend, wordt er meteen een eerste voorschot op de schade gevraagd waarmee u de eerste kostenposten kunt betalen. Denk daarbij bijv. aan de eerste medische kosten en reiskosten.

Het verhalen van de schade

Terwijl u zich richt op uw herstel, brengt de advocaat of letselschadejurist nauwkeurig uw financiële schade in kaart. Alle kosten die het gevolg zijn van het ongeval, behoren tot de verhaalbare schade. Daarbij kunt u denken aan inkomstenderving als gevolg van arbeidsongeschiktheid, medische kosten die niet worden gedekt door uw zorgverzekering en de kosten die u moet maken voor noodzakelijke voorzieningen, zoals bijv. huishoudelijke hulp.

Als u volledig bent hersteld, of als er geen medische vooruitgang meer te verwachten valt, kan uw letselschadezaak definitief worden afgewikkeld. Door uw belangenbehartiger wordt met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval onderhandeld over de totaal te betalen schadevergoeding.

Nadat er overeenstemming is bereikt met de verzekeraar, zet u uw handtekening onder een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Daarna wordt de schadevergoeding, met aftrek van de al eerder betaalde voorschotten, aan u overgemaakt. Over deze schadevergoeding bent u geen belasting uit box 1 verschuldigd, u ontvangt een belastinggarantie van de verzekeraar.  Met de belastinggarantie wordt door de verzekeraar gegarandeerd dat – indien de belastingdienst tot een aanslag oplegt – die kosten voor rekening van de verzekeraar komen. Wel zo fijn.

Waar vind ik juridische hulp?

De letselschaderegeling in whiplashzaken kan helaas problematisch verlopen. Sommige verzekeraars zijn erom bekend erg kritisch te zijn in hun beoordeling van whiplashletsel. Daarom is in deze zaken de hulp van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat onmisbaar.

LetselDirect is gespecialiseerd in het verhalen van schadevergoeding namens onder meer whiplashslachtoffers. Onze hulp is voor onze cliënten veelal gratis, want onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke verzekeraar.

Heeft u whiplashklachten overgehouden aan een verkeersongeval en wilt u vrijblijvend advies over uw zaak? Neem dan contact op met Letseldirect!

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.