De Schadeverzekering opzittenden (SVO) is een verzekering voor alle opzittenden van een motorfiets, dus ook de bestuurder. U hebt de optie Schadeverzekering opzittenden wellicht al eens bij uw opties zien staan tijdens het afsluiten van een verzekering? Het kan geen kwaad om eens te controleren welke schade uw huidige verzekering dekt. Een ongeluk zit immers vaak in een klein hoekje.

Ongevallenverzekering is niet hetzelfde!

Bij een Ongevallenverzekering bestaat er pas recht op vergoeding als er sprake is van blijvend letsel, of in het geval van overlijden. U bent dan verzekerd voor een vast bedrag, voor een bepaalde gebeurtenis. Dit gelimiteerde bedrag is bovendien meestal vrij laag. Het maakt daarbij niet uit of het ongeval in de auto, in huis of op reis heeft plaatsgevonden.

Met een Schadeverzekering opzittenden (SVO) bent u verzekerd voor de persoonlijke schade van zowel uzelf als de passagier van uw motor na een verkeersongeval. Alle schade die tijdens het ongeval is veroorzaakt komt voor vergoeding in aanmerking. Dus ook schade die het directe gevolg is van het ontstane letsel, zoals medische kosten. Het maakt hierbij niet uit of u als bestuurder van uw motor schuldig was aan het ongeval of niet. U ziet het, het afsluiten van zowel een Ongevallenverzekering als een Schadeverzekering opzittenden, is geen kwestie van dubbel verzekerd zijn of overbodige luxe. Het kan echt een groot verschil uitmaken bij het claimen van letselschade na een ongeval met uw motor.

Let op dekkingsbeperkingen

Het verschilt per verzekering of er een maximaal bedrag is opgenomen waarvoor u bent verzekerd. Er kunnen namelijk dekkingsbeperkingen zijn opgenomen bij de Schadeverzekering opzittenden die u afsluit. Denk hierbij aan een maximale schadevergoeding, risico’s voor het niet dragen van een helm, of het vervoeren van meerdere personen op één officiële zitplaats. Wij adviseren u om altijd zorgvuldig de polisvoorwaarden te lezen voordat u een verzekering afsluit. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Bent u slachtoffer geworden van een motorongeluk? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven we u uitvoerig advies.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.