Beroepsziekten zijn ziekten of aandoeningen die te maken hebben met uw werksituatie. Om te bepalen of er sprake is van een beroepsziekte, moet er een vast te stellen verband zijn tussen de ziekte en de werksituatie.

Denk bijvoorbeeld aan stress, aandoeningen door een verkeerde werkhouding, of gehoor-, luchtweg- en huidaandoeningen. Maar denk ook aan aandoeningen die door de blootstelling aan giftige stoffen zijn ontstaan, zoals bijvoorbeeld OPS (schildersziekte) of Mesothelioom (asbestkanker). Een beroepsziekte kan ontstaan door onveilige of ongezonde werkomstandigheden. Vaak gebeurt het zonder dat u het zelf doorheeft. U heeft dan bijvoorbeeld jarenlang gewerkt met een gevaarlijke stof en komt er pas veel later achter dat uw ziekte verband houdt met de werkomstandigheden van u en uw collega’s.

Schade door beroepsziekte

Een werknemer kan door een beroepsziekte behoorlijk veel schade lijden. In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor deze schade en is hij verplicht deze te vergoeden. Het juridische traject dat hiervoor noodzakelijkerwijs moet worden opgestart, hoeft u niet alleen te doorlopen. Onze letselschadeadvocaten en specialisten nemen u de zorg hiervoor uit handen en u kunt zich volledig richten op uw herstel. In veel gevallen kunnen wij met de medische onderbouwing alvast een tussentijds voorschot op de schadevergoeding voor u aanvragen.

Verzekering werkgever

De meeste werkgevers zijn verzekerd tegen schade die werknemers oplopen door een beroepsziekte. De kans is dus groot dat de gehele schade door deze verzekering wordt gedekt. Wij zullen alle medische en andere informatie opvragen die nodig is om het verband aan te tonen tussen uw opgelopen beroepsziekte en uw werkomstandigheden.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Heeft u een beroepsziekten en wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Wij onderzoeken graag wat voor u de mogelijkheden zijn.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.