Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Dat kan variëren van een kleine aanrijding tot een heel zwaar ongeval. Voor de betrokken bestuurders en passagiers lopen de gevolgen dus ook zeer uiteen.

Stel dat u betrokken raakt bij een verkeersongeval waarbij u en uw passagiers schade oplopen of gewond raken. Hoe zit het dan met de vergoeding van die schade? Dat hangt af van de vraag wie verantwoordelijk is voor het ongeval. En of u bestuurder bent, of een passagier. Want passagiers kunnen schade altijd claimen op de WA-verzekering van de bestuurder of op de WA-verzekering van de tegenpartij. Maar een bestuurder die zelf schuldig is aan het ongeval, kan zijn schade op niemand verhalen.

SVI voorkomt problemen

Bent u zelf schuldig aan een verkeersongeval, of is er sprake van een eenzijdig ongeval? Dan kan een Schadeverzekering Inzittenden veel problemen voorkomen. Bij een SVI speelt de schuldvraag namelijk geen rol bij het claimen van uw schade. Alle door u daadwerkelijk geleden schade wordt door de SVI vergoed.

Het overwegen waard

Hoewel een inzittendenverzekering niet per se nodig of verplicht is, is het dus zeker het overwegen waard. De Schadeverzekering Inzittenden biedt vooral uitkomst voor de bestuurder, maar geldt ook voor de passagiers. Een SVI-verzekering is niet los verkrijgbaar. Het is een bijdekking die u kunt afsluiten op uw autoverzekering. Dit is geen dure aangelegenheid. Voor slechts enkele euro’s per maand extra heeft u een verzekering voor uzelf en alle andere inzittenden.

Wat kan de SVI voor u betekenen?

De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt na een verkeersongeval letselschade en materiële kosten die in direct verband staan met het ongeval. Zowel van de bestuurder als van andere inzittenden van de auto. Schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld medische kosten en inkomensverlies. Maar ook kosten voor huishoudelijke hulp en smartengeld komen in aanmerking.

Schade claimen

Wanneer u uw schade claimt bij de verzekeringsmaatschappij van de SVI-verzekering, treedt de SVI-verzekeraar op als wederpartij. Deze verzekeraar wil natuurlijk zo min mogelijk uitkeren, terwijl u zoveel mogelijk van uw schade vergoed wilt zien worden. Daarom adviseren wij u om bij het claimen van uw schade de hulp in te schakelen van Letseldirect. Dan hoeft u zich niet zelf te buigen over de ingewikkelde berekening van uw daadwerkelijke schade. Bovendien bent u dan zeker van een maximale letselschadevergoeding. En maakt u zich geen zorgen, óók de gemaakte rechtshulpkosten vallen onder deze claim!

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Bent u betrokken bij een auto-ongeluk? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven wij u uitvoerig advies.

 

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.