Steeds meer kalende Nederlanders wagen zich aan een haartransplantatie. Hoewel de resultaten vaak naar tevredenheid zijn, kan een dergelijke ingreep ook weleens goed fout lopen. Bijvoorbeeld door gebrek aan deskundigheid bij de uitvoerder van de transplantatie. Als gevolg hiervan kunnen psychische en zelfs lichamelijke klachten ontstaan.

Vaak zijn er meerdere herstelingrepen noodzakelijk om de mislukte transplantatie te corrigeren. Dan kan het ook nog eens behoorlijk in de papieren lopen. In het geval van foutief handelen is het mogelijk om de hulpverlener aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding te claimen voor de mislukte haartransplantatie en de hieruit voortvloeiende schade.

Geneeskundige behandelingsovereenkomst

Hoewel er voor een haartransplantatie (meestal) geen medische noodzaak bestaat, gaat de hulpverlener een geneeskundige behandelingsovereenkomst als bedoeld in artikel 7:466 BW aan met de patiënt die de cosmetische ingreep wenst. Op grond van deze overeenkomst dient de hulpverlener te handelen conform de zogenaamde professionele standaard. Doet de hulpverlener dat niet, dan is er sprake van een tekortkoming. De patiënt heeft dan recht op een schadevergoeding voor de schade die hieruit voortvloeit. Artikel 6:74 BW zegt namelijk:

“Iedere tekortkoming in de nakoming van een verbintenis verplicht de schuldenaar de schade die de schuldeiser daardoor lijdt te vergoeden, tenzij de tekortkoming de schuldenaar niet kan worden toegerekend.”

Wat houdt de professionele standaard in?

Niet bij elke mislukte haartransplantatie bestaat recht op een schadevergoeding. Net zoals bij iedere andere medische ingreep bestaat ook bij een haartransplantatie de kans dat die mislukt. De hulpverlener hoeft daarom geen garantie te geven voor een volle bos haar, maar heeft wel een inspanningsverplichting om een zo goed mogelijk resultaat voor u te behalen. Als het resultaat niet helemaal naar wens is terwijl de hulpverlener wel heeft gehandeld conform de professionele standaard, kunt u de hulpverlener niet aansprakelijk stellen. Indien de hulpverlener daarentegen duidelijk een fout heeft gemaakt bij de ingreep, is het wel mogelijk om hiervoor een schadevergoeding te claimen.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Hebt u schade als gevolg van een mislukte haartransplantatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven wij u uitvoerig advies.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.