Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) blijkt dat ruim 80 procent van de plastisch chirurgen maandelijks wordt geconfronteerd met patiënten met ernstige complicaties als gevolg van ondeskundig handelen of fouten door cosmetisch basisartsen.1 Vaak zijn complexe en dure hersteloperaties nodig om de fouten te herstellen. Zelfs na een hersteloperatie blijven slachtoffers vaak achter met verminkingen en blijvend letsel. Dat kan gevoelens van schaamte en minderwaardigheid met zich meebrengen.

Indien uw lichaam als gevolg van een mislukte cosmetische ingreep is aangetast, kunt u de verantwoordelijke instantie (veelal de kliniek of het ziekenhuis) aansprakelijk stellen voor de schade. U hebt recht op schadevergoeding als de cosmetisch arts een verwijtbare fout heeft gemaakt. Binnen het medisch aansprakelijkheidsrecht dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen een complicatie en een verwijtbare medische fout. Beide kunnen leiden tot letselschade, maar enkel in het geval van een verwijtbare fout kan het slachtoffer een schadevergoeding vorderen voor het ontstane letsel. Bij een complicatie bestaat er dus geen recht op een vergoeding.

Wat is een complicatie?

Een complicatie is een onbedoelde of ongewenste uitkomst van zorg, tijdens of volgend op het (niet) handelen van een hulpverlener. Complicaties kunnen altijd voorkomen, geen enkele ingreep is zonder risico. Bij een complicatie is er sprake van een niet beoogd resultaat, waarbij de hulpverlener wel zorgvuldig heeft gehandeld. Denk bijvoorbeeld aan het ontsteken van de wond na een operatie. In tegenstelling tot een verwijtbare fout is een complicatie niet verwijtbaar.

Vaststellen van een verwijtbare fout

Of er daadwerkelijk sprake is van een verwijtbare fout, zal moeten worden vastgesteld door een medisch adviseur. Wij vertellen u welke medische informatie deze adviseur nodig heeft om uw zaak te kunnen onderzoeken. De medisch adviseur analyseert uw medisch dossier en de feitelijke informatie, en geeft antwoord op vragen die in uw specifieke geval van belang zijn. Op basis hiervan zal hij of zij oordelen of er sprake is van een medisch verwijtbare fout.

Wij helpen u bij het verhalen van uw schade

Voor slachtoffers van dergelijke mislukte ingrepen waarbij sprake is van een verwijtbare fout, zijn er genoeg juridische mogelijkheden om alle geleden schade vergoed te krijgen. De advocaten en specialisten van Letseldirect kunnen u helpen bij het in kaart brengen van uw situatie en bij het verhalen van uw letselschade. Daarbij nemen we ook immateriële schade mee. Samen bekijken we wie de aansprakelijke partij is en bespreken we de mogelijkheden. Vaak is het zo dat de aansprakelijke partij verzekerd is en dat uw schade uiteindelijk wordt vergoed door deze verzekeraar. Er zal dan aan de hand van de medische informatie moeten worden aangetoond dat uw schade is ontstaan door deze mislukte ingreep. Wij doen er alles aan om voor u de hoogst mogelijke letselschadevergoeding te regelen waar u recht op heeft. De kosten voor onze juridische hulp zijn ook voor de aansprakelijke partij, daarover hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ingreep in het buitenland

Ook indien u bent geholpen bij een buitenlandse kliniek, bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om uw schade vergoed te krijgen. En ook dan helpen wij u graag bij het bekijken van uw mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.