Verkeersongevallen zijn één van de grootste veroorzakers van letselschade. Dagelijks verplaatsen duizenden mensen door het hele land zich in het verkeer. Daarbij is een ongeluk zoals een aanrijding van achteren snel gebeurd. U kunt onverhoopt zelf de veroorzaker zijn van een achterop-aanrijding, doordat u bijvoorbeeld te laat opmerkt dat uw voorganger op de rem trapt. U kunt echter ook het slachtoffer worden van een fout van uw medeweggebruikers. In beide gevallen bestaan er mogelijkheden om een vergoeding te claimen voor zowel de schade aan uw auto als letselschade.

U bent van achteren aangereden

Bent u van achteren aangereden door een andere automobilist? De Nederlandse wet heeft als uitgangspunt bepaald dat de achterop rijdende bestuurder aansprakelijk is voor de gevolgen van het ongeval. In dit geval kunt u uw schadeposten dus verhalen bij de achterop rijdende bestuurder. Bestuurders zijn namelijk verplicht om voldoende afstand te bewaren tot hun voorganger, zodat zij in staat zijn om hun voertuig op tijd tot stilstand te brengen.

Het is heel belangrijk dat u na een achterop aanrijding altijd het schadeformulier invult met de andere bestuurder, zodat duidelijk staat vastgelegd wie de veroorzaker is van het ongeval. Dit formulier kunnen wij dan samen met uw letselschadeclaim indienen bij de verzekeringsmaatschappij van de bestuurder.

U hebt buiten uw schuld iemand van achteren aangereden

Een achterop-aanrijding kan echter ook worden veroorzaakt door een onveilige manoeuvre van de voorganger, waardoor in sommige omstandigheden deze laatste aansprakelijk is. Uw voorganger kan u bijvoorbeeld de weg afsnijden, een kettingbotsing veroorzaken of geheel ten onrechte onverwachts remmen. Als de verkeerssituatie niet vraagt om een noodzaak tot remmen, dan kan de achterop rijdende bestuurder niet worden verweten dat hij onvoldoende afstand zou hebben gehouden. Daardoor is in deze situaties de voorliggende bestuurder aansprakelijk voor alle schade.

In deze gevallen van een aanrijding van achteren is het zelfs nog meer van belang dat het schadeformulier zo volledig mogelijk wordt ingevuld samen met de andere bestuurder. Dan kan er achteraf geen discussie ontstaan over de (mate van) aansprakelijkheid.

Wat nu?

Om er zeker van te zijn dat de schadeafhandeling op de juiste manier verloopt, schakelt u best altijd de hulp in van een professionele jurist of advocaat. De aansprakelijke verzekeringsmaatschappij in kwestie dient alle schadeposten ten gevolge van de achterop-aanrijding te vergoeden. Daarbij horen óók de kosten van juridische bijstand! Schroom dus niet en neem vrijblijvend contact op met ons kantoor. Wij zijn gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers na een verkeersongeval. Onze ervaren letseladvocaten zorgen ervoor dat u de hoogst mogelijke schadevergoeding ontvangt om al uw schadeposten te dekken.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.