Jaarlijks worden er duizenden mensen slachtoffer van het stellen van een verkeerde diagnose, met forse schade als gevolg. U moet er niet aan denken: u krijgt een diagnose, waarvan jaren later pas blijkt dat deze foutief is.  U bent in die tussentijd nóg zieker geworden, wegens een gebrek aan medicatie, of zelfs de verkeerde medicatie. Dit scenario komt helaas nog veel voor, waardoor diverse slachtoffers grote schade hebben opgelopen.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken als reden te noemen. Er vindt verkeerde behandeling plaats door onvoldoende (klinisch) onderzoek, beperkte anamnese, overgang van papieren naar digitale dossiers, te laat doorverwijzen, of verwijzen naar een verkeerde specialist.

Bewijs voor een verkeerde diagnose

Als u stelt schade te hebben geleden door een verkeerde diagnose, moet dat ook bewezen worden. Dat is vaak lastig, nu al het bewijsmateriaal uit uw medisch dossier moet blijken. U kunt dit opvragen, nu u recht heeft op inzake of een kopie van uw medisch dossier. Wij zullen uw medisch dossier dat te maken heeft met de gestelde diagnose dan door onze eigen medisch adviseurs laten beoordelen.

Er zal dan moeten worden vastgesteld dat er sprake is van een verkeerde diagnose en dat u anders medisch behandeld had moeten worden.

Wat kunt u doen na een verkeerde diagnose?

U kunt allereerst een kopie vragen van uw medisch dossier. Dat kan bij het ziekenhuis of huisarts waar de verkeerde diagnose is gesteld. U kunt ons vervolgens kosteloos inschakelen en wij bekijken de mogelijkheden voor u en zullen dan desgewenst onze medisch adviseur inschakelen om uw medisch dossier te laten beoordelen. Als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, laten wij een zogeheten medisch haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Er wordt dan beoordeeld of uw zaak haalbaar is.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Heeft u te maken gehad met een verkeerde diagnose en heeft u hierdoor schade opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag de mogelijkheden met u.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.