Als u betrokken bent geraakt bij een ongeval, is het belangrijk dat u weet hoe u moet handelen. U bent mogelijk erg geschrokken, maar vlak na een ongeval is het noodzaak dat u een aantal zaken gelijk noteert. In ieder voertuig is een Europees schadeformulier aanwezig, zodat u dit gelijk na het ongeval samen met de wederpartij kan invullen.

Het zo snel mogelijk invullen van het schadeformulier is van belang omdat u vlak na het ongeval nog goed weet hoe het ongeval heeft plaatsgevonden. De omschrijving van de toedracht dient zo nauwkeurig mogelijk te worden omschreven, zodat de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij de zaak goed kan beoordelen.

Waar moet u op letten?

Het schadeformulier wordt ingevuld op het moment dat u betrokken bent geraakt bij een ongeval, bijvoorbeeld een aanrijding. Zorg eerst dat de wederpartij en u op een veilige plek staan om de formulieren in te vullen, zodat niet nog meer ongelukken ontstaan. Als u op een veilige plek staat, vult u in ieder geval de voorkant van het formulier samen met de wederpartij in.

Het is van belang dat beide partijen dezelfde feiten invullen op het formulier, zodat geen discussie kan ontstaan. Bij een origineel schadeformulier is dat geen probleem, aangezien deze doordrukt op de volgende pagina. Als u zelf een schadeformulier heeft geprint, moet deze wél twee keer worden ingevuld. De voorkant van het formulier bestaat uit vijftien vragen. U moet er goed op letten dat alle vragen zo volledig en juist mogelijk worden ingevuld.

Is het schadeformulier voldoende

Meestal is het invullen van het schadeformulier voldoende bewijs om aan te tonen wie aansprakelijk is voor een ongeval. Als u echter ter plekke een discussie krijgt met de wederpartij en u bent het niet eens over hetgeen op het formulier staat, moet u het formulier niet ondertekenen. U kunt in een later stadium namelijk moeilijk terugkomen op hetgeen op het formulier vermeld staat. Indien een van de partijen na ondertekening nog zaken aanpast op het schadeformulier, is het niet meer geldig.

Naast het invullen van het schadeformulier is het daarom verstandig als u foto’s maakt van de schade aan de betrokken voertuigen en de situatie ter plaatse. Wij raden u ook aan een foto te maken van het schadeformulier zelf, zodat u altijd een kopie bij de hand heeft. Als er getuigen aanwezig zijn, is het aan te raden deze gelijk te benaderen en te vragen naar hun namen, adresgegevens en telefoonnummers.

Nadat u het formulier heeft ingevuld

Na het invullen van het schadeformulier, stuurt u het op naar uw WA-verzekering. U kunt dit via post of e-mail doen. U bent er dan nog niet, want een ongeval kan verstrekkende en langdurige gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u als gevolg van mogelijk ontstane klachten (tijdelijk) niet meer kunt werken of noodgedwongen een huishoudelijke hulp in moet schakelen. Dit kan tot behoorlijke financiële schade leiden. Indien een ander aansprakelijk kan worden gehouden voor het verkeersongeval, dient deze persoon alle schade die u hierdoor lijdt volledig te vergoeden.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

U hoeft echter niet zelf met de verzekeraars te discussiëren over uw letselschade. Wij adviseren u daarom om bij het claimen van uw schade de hulp in te schakelen van de gespecialiseerde letselschade advocaten van Letseldirect. Dan hoeft u zich niet zelf te buigen over de ingewikkelde berekening van uw daadwerkelijke schade. Bovendien bent u dan zeker van een maximale letselschadevergoeding.

Daarnaast vallen de gemaakte rechtshulpkosten ook onder deze claim. De behandeling van uw zaak kost u dus niets

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.