U heeft er zeker wel al eens van gehoord; er is aan het verkeerde been geopereerd of er is iets anders verkeerd gegaan tijdens een operatie. Talloze voorbeelden komen wij in onze praktijk tegen. Van achtergebleven instrumenten tot aan het onterecht verwijderen van de keelamandelen in plaats van de neuspoliepen. Jaarlijks worden er duizenden mensen slachtoffer van operatiefouten. Men kan het zich nauwelijks voorstellen, maar toch gebeurt het maar al te vaak. Het is tenslotte mensenwerk, maar toch kan dit dramatische gevolgen hebben.

Fout

U krijgt vlak na de operatie te horen dat er een fout is gemaakt, of u krijgt het niet te horen en komt er lange tijd later achter dat er een fout is gemaakt. Het is dan belangrijk om snel contact met een letselschade advocaat op te nemen. In veel gevallen is er namelijk sprake van een fout vóór, tijdens of zelfs ná een operatie. Het kan ook zijn dat juiste operatie is voorgesteld en besproken met u, maar dat de operatie zelf verkeerd is uitgevoerd. Helaas komen we ook vaak tegen dat het op diverse momenten tijdens de behandeling mis gaat; een veel voorkomend probleem door de overbelaste zorg en de schrijnende personeelstekorten.

Schade

Als u hierdoor schade heeft opgelopen, moet dat ook bewezen worden. Dat is vaak moeizaam, nu al het bewijsmateriaal uit uw medisch dossier moet blijken. U bent dus afhankelijk van datgene dat in het medisch dossier is vastgelegd door de behandelend artsen. U kunt uw medisch dossier opvragen, nu u recht heeft op inzake of een kopie van uw medisch dossier. Wij zullen uw medisch dossier dat te maken heeft met de gestelde operatiefout dan door onze medisch adviseur laten beoordelen.

Er zal dan moeten worden vastgesteld dat er sprake is van een operatiefout en dat u hierdoor schade heeft opgelopen.

Mogelijkheden

Het is allereerst van belang dat u een kopie opvraagt van uw eigen medisch dossier betreffende de operatie. U kunt dus een kopie opvragen van uw medisch dossier. Dat kan bij het ziekenhuis of huisarts waar de verkeerde diagnose is gesteld. U kunt ons vervolgens kosteloos inschakelen en wij bekijken de mogelijkheden voor u en zullen dan desgewenst onze medisch adviseur inschakelen om uw medisch dossier te laten beoordelen. Als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, laten wij een zogeheten medisch haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Er wordt dan door een medisch adviseur beoordeeld of uw zaak haalbaar is.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Heeft u te maken gehad met een verkeerde diagnose en heeft u hierdoor schade opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag de mogelijkheden met u.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.