Van de 100.000 arbeidsongevallen die jaarlijks plaatsvinden, wordt een groot deel veroorzaakt door menselijke fouten. Wie is aansprakelijk indien uw collega een fout heeft gemaakt en u daar schade door heeft ondervonden?

Indien u slachtoffer bent geworden van een ongeval dat door uw collega is veroorzaakt, is niet alleen uw collega, maar ook uw werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade. Ook in de gevallen wanneer het niet gaat om een directe collega, maar bijvoorbeeld een uitzendkracht of zzp’er, kunt u bij uw werkgever aankloppen.

Werkgever of collega aansprakelijk stellen?

U heeft in veel gevallen dus de keus om uw werkgever of uw collega aansprakelijk te stellen. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het maken van de keus wie u aansprakelijk wilt stellen. Zo is uw werkgever verplicht zich adequaat te verzekeren voor ongevallen op de werkvloer. Uw collega is dat niet. Als uw collega niet verzekerd is, moet hij bij erkenning van de aansprakelijkheid zelf uw schade vergoeden.

Aangezien bedrijfsongevallen vaak grote financiële gevolgen voor slachtoffers hebben, is het verstandig eerst bij uw werkgever aan te kloppen. Indien uw werkgever onverhoopt niet verzekerd is of failliet gaat, kunt u altijd nog uw collega aansprakelijk stellen.

Welke schade kan ik claimen?

Als u een arbeidsongeval heeft gehad ten gevolge van een fout van een collega en daaruit schade is ontstaan, spreken wij meestal van letselschade. Na een ongeval kunt u last hebben van letsel, bijvoorbeeld nekklachten, rugklachten, hoofdpijnklachten, botbreuken en psychische klachten. Dit letsel kan vervolgens veel financiële schade met zich meebrengen. Deze schade omvat onder andere verhoogde medische kosten, loonschade en extra hulp in de huishouding. Naast deze materiële schade, kunt u ook aanspraak maken op immateriële schade.

Het inzichtelijk maken van uw schade is een behoorlijk ingewikkelde klus. Daarom adviseren wij u om bij het claimen van uw schade de hulp in te schakelen van de gespecialiseerde letselschade advocaten van Letseldirect. Dan hoeft u zich niet zelf te buigen over de ingewikkelde berekening van uw daadwerkelijke schade. Bovendien bent u dan zeker van een maximale letselschadevergoeding. Maakt u zich geen zorgen over de kosten van juridische bijstand, óók deze vallen onder uw claim!

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval door een fout van een collega? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven wij u uitvoerig advies.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.