Het is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedere ouder: uw kind is aangereden in het verkeer. In een dergelijke situatie zullen er een hoop vragen bij u opspelen. Heeft mijn kind letsel opgelopen? Wie is verantwoordelijk hiervoor? Hoe kon dit gebeuren?

Direct een letselschade advocaat

Als u eenmaal van de schrik bent bekomen, is het verstandig om op korte termijn een letselschade advocaat in te schakelen indien uw kind letsel door het ongeval heeft opgelopen. Door het vrijwel direct inschakelen van een letselschade advocaat zorgt u ervoor dat de zaak direct goed wordt opgepakt en dat er een belangrijke aspecten over het hoofd worden gezien. De vroegtijdige inschakeling van een advocaat kan doorslaggevend zijn voor de verhaalbaarheid van de schade. Neem daarom direct contact op met een professionele jurist of advocaat, zodat uw kind en u adequate juridische hulp krijgen.

Kinderen in het verkeer

Kinderen worden voor de Nederlandse wet gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom dient van de andere weggebruikers extra oplettendheid te worden verwacht als zij kinderen tegenkomen in het verkeer. De overige weggebruikers zijn daarom in vrijwel alle gevallen aansprakelijk voor de schade die zij aan een kind in het verkeer toebrengen. Er wordt in de Nederlandse wet wel een onderscheid gemaakt tussen kinderen jonger en ouder dan 14 jaar.

Kinderen jonger dan 14 jaar

Bij verkeersongevallen met kinderen jonger dan 14 jaar, is de bestuurder vrijwel altijd voor 100% aansprakelijk. Ja, zelfs als uw kind het ongeval zelf heeft veroorzaakt! Jonge kinderen hebben namelijk maar weinig ervaring in het verkeer en kunnen niet altijd goed anticiperen op bepaalde verkeersituaties. De wet neemt hen daarom in bescherming door als uitgangspunt de automobilist aansprakelijk te houden bij ongevallen. Dit is slechts anders wanneer de bestuurder een succesvol beroep kan doen op overmacht. In de praktijk slaagt dit beroep bijna nooit.

Kinderen ouder dan 14 jaar

Kinderen die ouder zijn dan 14 jaar krijgen in alle gevallen voor minstens 50% hun schade vergoed. Het restant van de aansprakelijkheid wordt bepaald door de toedracht van het ongeval. Bestond er bijvoorbeeld enige mate van eigen schuld aan de zijde van uw kind? Dan komt dit deel voor maximaal 50% voor eigen rekening. Ook hier geldt weer dat de automobilist een beroep kan doen op overmacht.

Juridische hulp als uw kind is aangereden

Letsel bij kinderen kan grote gevolgen hebben, zeker gezien de jonge leeftijd van het slachtoffer. Naast bijv. de medische kosten en de extra kosten voor verzorging, kan uw kind ook vertraging oplopen op school. Een ongeval kan daarnaast veel indruk maken op een kind, waardoor er bijvoorbeeld ook angst in het verkeer kan ontstaan. Al deze schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking. Wij adviseren u daarom altijd de hulp van ons kantoor in te schakelen zodat u er zeker van bent dat u op de meest adequate manier wordt bijgestaan. In vrijwel alle gevallen verhalen wij onze kosten op de wederpartij. Indien er toch kosten dreigen te worden gemaakt, wordt u van tevoren geïnformeerd en geadviseerd zodat u altijd een weloverwogen keuze kunt maken. We staan u graag te woord.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.