De term whiplash is een verzamelnaam voor klachten die kunnen ontstaan door een ongeval – meestal door een kop-staartbotsing (aanrijding achterop) – of een onverwachte gebeurtenis. De klachten worden veroorzaakt door een heftige slingerbeweging van het hoofd. Door deze plotselinge beweging verrekken de spieren rondom de wervelkolom van de hals en nek. In de praktijk zien we dit klachtenbeeld regelmatig ontstaan na een ongeval.

Slachtoffers van een ongeval met whiplashgerelateerde klachten ervaren vaak hevige pijnen. Symptomen die kunnen optreden bij een whiplash zijn onder andere concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hoofdpijn, duizeligheid, emotionele instabiliteit, overgevoeligheid voor geluid en licht, vermoeidheid en verminderde nachtrust. Aangezien een whiplash kan resulteren in een variërend klachtenbeeld en er geen afwijkingen worden gezien bij lichamelijk onderzoek, is de diagnose hiervan lastig. Whiplashletsel is medisch niet of nauwelijks te ‘objectiveren’, zoals dat heet. Op basis van de toedracht van het ongeluk en de klachten kan een diagnose worden gesteld.

Wat betekent dit voor u?

Voor u is het belangrijk om uw normale activiteiten voort te zetten. Met de nodige rustmomenten dient u te proberen uw (nek)spieren actief te houden. Het is verstandig om na uw ongeval de huisarts te bezoeken. Deze zal u wellicht doorsturen naar de fysiotherapeut. U hoeft zich geen zorgen te maken over de medische kosten, deze kunnen bij de aansprakelijke partij worden verhaald. De uiteindelijke hoogte van uw schadevergoeding is afhankelijk van uw klachten en de beperkingen die u na het ongeval ondervindt.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Onze ervaren letselschadeadvocaten en juristen doen er alles aan om een passende schadevergoeding voor u te verhalen. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden. Zo kan, indien deze aanwezig is, de aansprakelijke partij aangeschreven worden. Bent u zelf schuldig aan het ongeval en heeft u een SVI-verzekering afgesloten, dan kunnen wij uw schade hier verhalen. Alle schade die u door het ongeval heeft geleden dienen door de aansprakelijke partij te worden vergoed. Die schade dient echter wel onderbouwd, ofwel bewezen te worden. Het is daarom erg belangrijk dat u uw gemaakte kosten kunt aantonen.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Hebt u te maken met een whiplash door een kop-staartbotsing? Onze ervaren advocaten en juristen helpen u graag de letselschade die hierdoor is ontstaan vergoed te krijgen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven we u uitvoerig advies.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.