Mensen kunnen wegens allerlei redenen ervoor kiezen om een plastisch chirurgische ingreep te ondergaan. Soms is een dergelijke ingreep medisch noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van een verminking of zwaarwegende psychologische factoren die de ingreep noodzakelijk maken. Daarnaast zijn er ook tal van mensen die puur op cosmetische basis een verandering willen aanbrengen in hun uiterlijk. In beide gevallen dient er u erop te moeten kunnen vertrouwen dat de ingreep juist wordt uitgevoerd en dat het gewenste resultaat wordt behaald.

Toch wil het af en toe voorkomen dat een plastisch chirurgische ingreep misgaat. De gevolgen voor de slachtoffers kunnen een enorme impact hebben op hun leven, zeker als het een onherstelbare fout betreft. Naast materiele schade voor gemaakte kosten, kan er tevens sprake zijn van immateriële schade door emotioneel leed. Waar kunt u heen met deze schadeposten?

Wanneer is de plastisch chirurg aansprakelijk?

De verantwoordelijkheid ligt bij de arts die onzorgvuldig heeft gehandeld of geadviseerd. Om te beoordelen of deze hulpverlener aansprakelijk is, wordt getoetst aan het volgende criterium: heeft de zorgverlener gehandeld zoals een redelijk en bekwaam vakgenoot zou hebben gedaan in dezelfde omstandigheden of was er sprake van een complicatie/risico? Als kan worden vastgesteld dat de zorgverlener foutief heeft gehandeld, dan kan de zorginstelling aansprakelijk worden gesteld voor de schade die als gevolg van de medicatiefout is opgetreden. De schade komt dan voor rekening van de aansprakelijke zorginstelling en/of diens verzekeringsmaatschappij.

Medisch advies

In sommige situaties is het noodzakelijk dat een medisch advies wordt ingewonnen bij een onafhankelijk medisch adviseur. Deze specialistisch adviseur gaat toetsen of er inderdaad sprake is geweest van foutief en verwijtbaar medisch handelen, of dat het een complicatie of risico betreft. Indien de medisch adviseur kan vaststellen dat de zorgverlener foutief heeft gehandeld, kan de zorginstelling met succes aansprakelijk worden gesteld.

Schadevergoeding

Alle schadeposten die ten gevolge van de foutieve ingreep zijn ontstaan, komen voor rekening van de aansprakelijke partij. Denk hierbij aan de medische kosten, verlies aan inkomen en een compensatie voor littekens, emotioneel leed en gederfde levensvreugde (smartengeld).

Wilt u ook uw arts aansprakelijk stellen voor een medische fout of heeft u andere vragen omtrent letselschade? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.