Borstvergrotingen vinden tegenwoordig om zowel medische als cosmetische redenen plaats. Het zal u niet zijn ontgaan dat dergelijke ingrepen de nodige risico’s met zich meebrengen. Jaarlijks verschijnen tal van artikelen in het nieuws over mislukte of foutieve borstvergrotingen. Soms is deze fout veroorzaakt door verwijtbaar handelen van de chirurg. Denk hierbij aan borsten die er opvallend misvormd uitzien of veel te grote implantaten.

Is de plastisch chirurg aansprakelijk?

Als uw lichaam is misvormd door een mislukte cosmetische ingreep, dan kunt u de arts of kliniek aansprakelijk stellen en hebt u mogelijk recht op een schadevergoeding. Daarnaast kan het zijn dat de chirurg fouten heeft gemaakt in de nazorg die hij heeft verleend na de ingreep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet tijdig verhelpen van een ontsteking.

Hoe wordt de aansprakelijkheid vastgesteld? Om de chirurg of kliniek aansprakelijk te kunnen stellen, dient te worden vastgesteld dat de chirurg een foutieve en verwijtbare fout heeft gemaakt. Dit wordt beoordeeld door na te gaan of een redelijk en bekwaam vakgenoot anders zou hebben gehandeld in dezelfde omstandigheden. Hiervoor moet uw medisch dossier worden voorgelegd aan een medisch adviseur. Deze kan objectief bepalen of de arts die u heeft geopereerd een verwijtbare fout heeft gemaakt. Heeft de chirurg inderdaad een fout gemaakt? Dan is hij aansprakelijk voor alle schadeposten die u als gevolg van de mislukte ingreep hebt opgelopen, inclusief de kosten van juridische bijstand!

Waarom een advocaat nemen?

Medische aansprakelijkheid aantonen kan een complexe kwestie worden, aangezien er naast juridische regelgeving ook veel medische vragen beantwoord dienen te worden. Daarom is het erg belangrijk dat u altijd juridisch advies inwint bij een professionele advocaat of jurist die op dit gebied kundig is. Over de kosten hiervoor hoeft u zich geen zorgen te maken. Na erkenning van de aansprakelijkheid komen alle kosten van juridische bijstand en van het medisch advies voor rekening van de aansprakelijke partij. Die factuur wordt dus niet naar u gestuurd!

Wij gaan u helpen!

Letseldirect is gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van medische fouten. Wij helpen u bij het aansprakelijk stellen van de arts of kliniek en het claimen van uw schadeposten. Daarnaast schakelen wij onze medisch adviseur in om uw medische gegevens te beoordelen. Wij nemen u de zorg voor het juridische traject uit handen, zodat u zich volledig kunt focussen op uw herstel.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.