Wat is letsel

Letsel houdt in: de lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade die een mens kan ondervinden als hij of zij bij een ongeval betrokken is. Het kan daarbij gaan om een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een ongeval tijdens het sporten of tijdens het klussen in of rondom het huis of om de gevolgen van een medische fout. Ook in het geval van mishandeling kan sprake zijn van letsel.

Letselschade

Wat is letselschade dan precies? Als het (materiële, lichamelijke of psychische) letsel dat u heeft opgelopen leidt tot schade, als de schade dus een gevolg is van het letsel, dan spreken we van letselschade.

Nu is schade een veelomvattend begrip. Schade zoals bijvoorbeeld een doktersrekening voor een aantal hechtingen in het geval van een hondenbeet, is duidelijk en zichtbaar. Maar het kan ook zijn dat er naast of in plaats van deze directe schade sprake is van toekomstige lichamelijke of psychische schade. Voor de duidelijkheid: letsel is letsel, het maakt niet uit of het letsel ernstig is of minder ernstig, tijdelijk, langdurig of blijvend, zichtbaar of onzichtbaar.

Langdurige of blijvende schade

Stel dat u na een verkeersongeval het beroep niet meer kunt uitoefenen waarvoor u een jarenlange opleiding hebt gevolgd, of u kunt helemaal niet meer werken. Dan heeft dit verlies van inkomsten grote impact op uw huidige en toekomstige financiële situatie. Daarbij komen ook nog de extra kosten die voortvloeien uit het opgelopen letsel. Was u voor het ongeluk een handige klusser en kon u met gemak uw hele huis van een lik verf voorzien? Na het ongeval moet u hiervoor de hulp inroepen van een professional. U krijgt wellicht extra zorgkosten, kosten voor hulp in huis, kosten voor aanpassingen in huis die het mogelijk maken dat u zelfstandig kunt blijven wonen.. Al deze kosten tellen mee bij het vaststellen van de schade.

Onzichtbare schade

Naast materiële schade kan er sprake zijn van immateriële, of emotionele schade. Bijvoorbeeld een depressie omdat u na het opgelopen letsel niet meer kan gaan werken of sporten. Of emotioneel leed dat u ondervindt omdat u niet meer kan deelnemen aan sociale activiteiten. Of de pijn die u ervaart bij elke blik in de spiegel, omdat u steeds weer wordt geconfronteerd met een lichaam of gezicht dat er niet meer uitziet zoals vóór het letsel. Een financiële vergoeding voor dit soort ‘onzichtbare’ letselschade noemen we smartengeld.

Letselschadevergoeding

Elk nadeel dat u ondervindt als gevolg van letsel, noemen we schade. Als niet uzelf, maar een andere persoon of organisatie verantwoordelijk is voor het letsel en daarmee ook voor de letselschade die u hebt opgelopen, dan kan de schade op die persoon of organisatie worden verhaald. Dan is er sprake van letselschadevergoeding. En daar komen wij in beeld. Het is onze expertise om letselschadevergoeding te verhalen en daar helpen wij u graag mee.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.