Bent u gebeten door een (loslopende) hond en hebt u daarbij letsel opgelopen? Dan is het belangrijk dat u weet dat u recht hebt op schadevergoeding. Het komt nog te vaak voor dat mensen (ernstig) letsel oplopen doordat zij worden gebeten door een hond. Ook kinderen zijn vaak het slachtoffer van een hondenbeet, met letsel als gevolg. Als u letsel oploopt door een hondenbeet zijn de gevolgen vaak ernstig. U hebt mogelijk een flinke wond en wellicht zelfs blijvende littekens. De gevolgen kunnen ook groot zijn wanneer er sprake is van ernstige angstklachten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om uw schade te verhalen. Wij helpen u daar vrijblijvend en kosteloos bij.

Een veel voorkomend probleem na een hondenbeet, is dat men een angst ontwikkelt voor honden. Dat kan worden afgedaan als lastig, of geen serieus probleem, maar de realiteit is dat u daar echt (psychisch) letsel door kunt oplopen. Veel mensen weten niet dat alle schade volledig wordt vergoed door de aansprakelijke partij, die hier veelal voor verzekerd is. Maar er zijn dus gelukkig mogelijkheden om uw schade, ook psychische, volledig vergoed te krijgen. Om dat tot op de bodem uit te zoeken bent u bij ons aan het juiste adres.

Aansprakelijkheid eigenaar hond

Wanneer u letsel hebt opgelopen door een hondenbeet, is onze eerste actie een vrijblijvend en kosteloos gesprek met u inplannen, om de zaak te bespreken. We bekijken dan samen alle mogelijkheden om uw schade volledig vergoed te krijgen. Dat begint met het aansprakelijk stellen van de hondeneigenaar. Het is dus belangrijk dat u de gegevens van de eigenaar van de hond kunt achterhalen. Die heeft immers in de meeste gevallen een aansprakelijkheidsverzekering die dekking biedt voor deze schade.

Als blijkt dat de eigenaar van de hond aansprakelijk is, zal deze verzekering de zaak in behandeling nemen. In de meeste gevallen is de hondeneigenaar inderdaad aansprakelijk. De wet bepaalt namelijk dat de eigenaar van het dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt (art 6:179 BW). Wij raden u ook aan om meteen foto’s te maken van de opgelopen schade. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte jas, broek, bril etc. Maar u kunt ook schade oplopen op andere vlakken. Denkt u bijvoorbeeld aan het tijdelijk niet kunnen werken of medische kosten die u moet betalen. Bovendien hebt u recht op smartengeld en eventuele toekomstschade. U doet er goed aan een letselschadeadvocaat in te schakelen, die ervoor zorgt dat u de maximale schadevergoeding ontvangt waar u recht op hebt. Letseldirect regelt dit geheel kosteloos. Want behalve de schadekosten claimen wij de kosten voor onze juridische hulp namelijk óók op de aansprakelijke wederpartij.

Belang van een advocaat

Het is van belang dat u zich tijdig laat bijstaan door een advocaat die het gehele traject voor u afwikkelt. Hebt u letsel opgelopen doordat u bent gebeten door een hond? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken. Tijdens dit gesprek bespreken we graag welke stappen we moeten zetten en geven we u uitvoerig advies naar aanleiding van uw hondenbeet. Wij zetten alles op alles om uw volledige schade aan te tonen en vergoed te krijgen.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.