Maar liefst 35.000 keer! Dat is hoeveel keer gemiddeld per jaar iemand in Nederland in het ziekenhuis wordt behandeld na een hondenbeet. Afgezien van de schrik, richt een hondenbeet vaak materiële en fysieke schade aan en kan ernstig letsel het gevolg zijn.

Komt u na een hondenbeet niet met de schrik vrij maar houdt u er letselschade aan over, dan hebt u in bijna alle gevallen recht op een schadevergoeding. Omdat de eigenaar van de hond altijd aansprakelijk is voor risico’s als deze.

Risicoaansprakelijkheid

Wanneer een hond u bijt, is er sprake van risicoaansprakelijkheid. Dit betekent dat iemand – in dit geval de eigenaar van de hond – aansprakelijk is voor schade die hij niet zelf heeft veroorzaakt, maar waarvoor hij toch aansprakelijk kan worden geacht. In deze gevallen maakt het niet uit of deze persoon zelf schuld heeft aan de schade, of heeft geprobeerd de schade te voorkomen.

Wat betekent dat voor u?

Dat betekent dat u normaal gesproken alleen de gedraging van de hond hoeft te bewijzen. Staat die vast, dan is de eigenaar van de hond in nagenoeg alle gevallen aansprakelijk en bestaat de mogelijkheid om uw schade verhaald te krijgen.

Is verzekering verplicht voor een hondeneigenaar?

Het afsluiten van een speciale verzekering voor schade die ontstaat door een hondenbeet (of beet van een ander dier) is in Nederland niet verplicht. Wanneer de eigenaar van de hond een WA-verzekering heeft, wordt de schade afgehandeld met de betreffende verzekeraar. Indien de eigenaar van de hond helemaal niet is verzekerd, moet hij de schade die zijn hond veroorzaakt uit eigen zak betalen.

Wij bieden kosteloze juridische hulp

Hebt u letsel opgelopen door een hondenbeet? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven we u uitvoerig advies.

 

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.