Hebt u letsel opgelopen doordat u bent gebeten door een hond? Of werd u aangevallen door een hond? Dat kan een zeer traumatische ervaring zijn. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat een hond letsel toebrengt. De gevolgen kunnen dan ernstig zijn. Er kan sprake zijn van oppervlakkig letsel of van diepe bijtwonden.

Indien u bent gebeten door een hond, kan het ook zijn dat u een angst heeft ontwikkeld voor honden. Die angst kan dermate groot zijn dat hij voor klachten zorgt, waardoor u (psychisch) letsel oploopt. Het kan een levenslang trauma zijn. Er zijn gelukkig mogelijkheden om uw schade volledig vergoed te krijgen. Daarbij kunt u de gratis hulp van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat goed gebruiken.

Eigenaar dier aansprakelijk stellen

Indien u bent gebeten door een hond, starten wij met een vrijblijvend en kosteloos gesprek om te bespreken wat er precies gebeurd is en welk letsel u hebt opgelopen. Wij inventariseren dan samen met u de schade en bespreken de mogelijkheden en vervolgstappen. Een hondenbeet kan grote medische en financiële gevolgen hebben. Als ervaren letselschadespecialisten zorgen wij ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op hebt. Dat doen we geheel kosteloos. Wij kunnen namelijk onze kosten claimen op de aansprakelijke wederpartij.

Om te beginnen hebben we zo snel mogelijk de gegevens nodig van de eigenaar van het dier, zodat we van start kunnen gaan met het verhalen van de schade. Het is belangrijk dat u die gegevens hebt genoteerd. Indien er getuigen aanwezig waren, is het zaak ook deze te benaderen en hun gegevens te noteren. Wij kunnen vervolgens de betreffende hondeneigenaar aansprakelijk stellen. Vaak is het zo dat de eigenaar van de hond een aansprakelijkheidsverzekering heeft, die dekking biedt voor deze schade.

Verzekering eigenaar hond

Deze aansprakelijkheidsverzekering zal de zaak in behandeling nemen, als blijkt dat de eigenaar van de hond aansprakelijk is. In de meeste gevallen is de hondeneigenaar inderdaad aansprakelijk. De wet bepaalt namelijk dat de eigenaar van het dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt (art 6:179 BW). U kunt te maken krijgen met diverse schadeposten. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, eventuele kosten van cosmetische chirurgie, kosten omdat u tijdelijk niet meer kunt werken, reiskosten, smartengeld etc.

Kosteloze juridische hulp

Hebt u letsel opgelopen doordat u bent gebeten door een hond? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven we u gratis uitvoerig advies naar aanleiding van uw opgelopen letsel.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.