Helaas komt het nog te vaak voor dat mensen letsel oplopen doordat zij worden gebeten door een hond. In veel gevallen betreft het hier spelende kinderen. Als u of uw kind letsel oploopt door een hondenbeet, kunnen de gevolgen vaak ernstig zijn. U hebt een flinke wond en wellicht zelfs littekens. Ook als er sprake is van slechts een oppervlakkige wond zijn er genoeg mogelijkheden om uw schade te verhalen.

Fysiek en psychisch letsel

Het komt vaak voor dat iemand die is gebeten door een hond, daardoor een angst heeft ontwikkeld voor honden en (psychisch) letsel oploopt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw schade, zowel fysiek als psychisch, volledig vergoed te krijgen. U bent daarvoor bij ons aan het juiste adres. Onze letselschadeadvocaten zorgen ervoor dat u de volledige schadevergoeding ontvangt waar u recht op hebt. Geheel kosteloos. Wij claimen onze kosten namelijk ook op de aansprakelijke wederpartij.

Eigenaar hond aansprakelijk stellen

Wanneer u letsel hebt opgelopen doordat u bent gebeten door een hond, starten wij met een vrijblijvend en kosteloos gesprek om de zaak te bespreken. Wij inventariseren dan samen met u de schade en bespreken de mogelijkheden en vervolgstappen. Allereerst stellen we de eigenaar van de betreffende hond aansprakelijk. Het is dus belangrijk dat u de contactgegevens van de bezitter van de hond kunt achterhalen. De eigenaar van de hond heeft meestal een aansprakelijkheidsverzekering, die dekking biedt voor deze schade.

De eigenaar van de hond zal worden verzocht de aansprakelijkstelling door te sturen naar zijn verzekering. Deze verzekering zal de zaak dan in behandeling nemen, als blijkt dat de eigenaar van de hond aansprakelijk is. En dat is in de meeste situaties het geval. De wet bepaalt namelijk dat de eigenaar van het dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt (art 6:179 BW). Wij raden u ook aan om meteen foto’s te maken van de opgelopen schade. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte jas, broek etc. Naast deze zichtbare materiële schade kunt u ook schade op andere vlakken oplopen. Bijvoorbeeld wanneer u door het ongeval tijdelijk niet kunt werken, of als u medische kosten moet maken. Bovendien hebt u ook recht op smartengeld en eventuele toekomstschade. Wij zetten alles op alles om uw volledige schade aan te tonen en vergoed te krijgen.

Kosteloze juridische hulp

Hebt u letsel opgelopen doordat u bent gebeten door een hond? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we graag wat uw mogelijkheden zijn en geven we u gratis uitvoerig advies.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.