Letselschade hondenbeet – Schadevergoeding?

2 juni 2023

Het komt regelmatig in het nieuws dat iemand gewond raakt als gevolg van een hondenbeet. Een beet van een hond kan ernstig letsel en schade veroorzaken. Als er sprake is van letselschade, kan deze worden verhaald bij de schadeveroorzaker, in dit geval de eigenaar van de hond.

Letselschade door een hondenbeet

Een aanval van een hond kan zorgen voor ernstig letsel, zoals blijvende littekens en beschadigde spieren in armen, benen of in het gezicht. De gevolgschade kan bestaan uit medische kosten, reiskosten voor medische behandelingen en soms zelfs tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid. Daarnaast leidt zo’n gebeurtenis tot pijn, angst, verdriet en veel ongemak, waarvoor smartengeld kan worden geclaimd.

Gelukkig kan deze letselschade worden verhaald op de eigenaar van de hond. Veel eigenaren kunnen dan een beroep doen op hun aansprakelijkheidsverzekering. De eigenaar van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan anderen.

letselschade hondenbeet schadevergoeding

Aansprakelijkheid eigenaar hond na een hondenbeet

Artikel 6:179 BW luidt als volgt: “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.” Uit dit wetsartikel vloeit voort dat de eigenaar van een hond aansprakelijk is voor de schade veroorzaakt na een hondenbeet.

Schadevergoeding vorderen na een hondenbeet

Als u letselschade hebt opgelopen als gevolg van een hondenbeet, is het verstandig om de aansprakelijke partij aansprakelijk te stellen voor deze schade en vervolgens een schadevergoeding te vorderen. U kunt namelijk aanspraak maken op diverse schadeposten, zoals medische kosten, kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp en hulp voor tuinonderhoud, reiskosten, gederfde inkomsten en het smartengeld.

Hulp bij letselschade

Bij het verhalen van letselschade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel door een hondenbeet, is de hulp van een specialist nodig. De letselschade advocaten van Letseldirect weten precies wat er mogelijk is en welke stappen er moeten worden gezet om alle schade vergoed te krijgen. Ook de kosten van rechtshulp worden op de aansprakelijke partij verhaald. Wij brengen samen met de benadeelde de schade in kaart en stellen de eigenaar van de hond aansprakelijk. Vervolgens zetten we ons in voor een snelle vergoeding van de schade, terwijl onze cliënt zich richt op zijn of haar herstel.

Neem contact op

Heeft u letsel opgelopen door een hondenbeet? Of was u het slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Onze specialisten staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos gesprek. Met onze hulp staat u er niet alleen voor.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.