Letselschade berekenen

Als u letsel heeft door een auto-ongeluk, een ongeluk op het werk (arbeidsongeval) of door een medische fout, kunnen wij uw letselschade berekenen. Om te komen tot een goede letselschade berekening delen wij uw schade in twee groepen op. Namelijk in de materiële schadevergoeding en de immateriële schadevergoeding. Smartengeld is een andere benaming voor deze immateriële schadevergoeding (emotionele schade). Als wij deze emotionele schadevergoeding berekenen houden wij rekening met o.a. de volgende punten:

 • het type letsel dat u heeft;
 • de ernst van het letsel;
 • de pijn die u heeft tijdens het ongeval en uw herstel;
 • of u met (chronische) pijn moet leven;
 • de tijd die u nodig heeft om beter te worden;
 • littekens en andere visuele gevolgen van het letsel;
 • de invloed van het letsel op uw sociale leven;
 • niet meer kunnen uitoefenen van een hobby;
 • mate van arbeidsongeschiktheid;
 • de invloed van het letsel op uw carrière.

Door o.a. deze punten mee te nemen in de berekening, wordt bepaald wat de hoogte is van het smartengeld waar u recht op heeft. Naast het smartengeld heeft u uiteraard ook nog recht op vergoeding van andere kosten. Dit zijn de materiële kosten. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten van huishoudelijke hulp, minder loon, medische kosten, reiskosten, kosten die zijn gemaakt om u te begeleiden (mantelzorg) etc.

Schadevergoeding letselschade berekenen

Als wij uw letselschade berekenen staan wij ook stil bij de gevolgen die het letsel voor u heeft. De invloed van deze gevolgen dient daarom ook te worden meegenomen in de berekening. Dat is geen makkelijke klus. Want hoe wordt de vergoeding berekend waar u recht op heeft? Door de schade moet u vaak veel extra kosten maken. Bovendien gaat dat soms verder dan alleen het verlies van inkomsten omdat u tijdelijk of misschien wel helemaal niet meer kunt werken. Daarom is het berekenen en claimen van letselschade een belangrijke zaak. Deze zaak nemen onze letselschade experts u graag uit handen. Daarnaast doen veel schadeposten zich in de toekomst pas voor. Daarom zijn ze niet altijd even duidelijk en makkelijk in kaart te brengen. Doordat onze specialisten hier veel ervaring mee hebben, maken wij een correcte en volledige berekening. Deze berekening is altijd gericht op uw eigen persoonlijke situatie.

Goed letselschade berekenen

Een goede berekening van uw letselschade is een specialistische klus. Vaak is de schade in een letselschade zaak hoog; er zijn namelijk vaak veel gevolgen waardoor de schade hoog is. En dat is vaak meer dan u in eerste instantie denkt. Daar ligt onze expertise; wij weten wat we voor u kunnen claimen. Hoeveel meer loon had u bijv. mogen verwachten als u geen ongeluk had gehad? Kunt u uw studie niet meer afmaken en komt u daardoor niet in een hogere schaal met uw loon? Of had u in de toekomst misschien een bonus gekregen die er door het ongeval niet meer in zit? Dit zijn voorbeelden van zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het berekenen van uw schade. Dan hebben we het alleen nog maar over de materiële schade. Ook voor de immateriële schade, de emotionele schade als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel, kunt u een schadevergoeding krijgen. Hebben we eenmaal een berekening gemaakt, dan rest nog het claimen van uw letselschade.

Verlies van inkomsten berekenen

Wellicht moet u zich ziek melden door uw letsel. Dit kan doordat u niet meer terug kunt in uw oude functie of doordat u minder lang kunt werken. Dit heeft vaak gevolgen voor uw inkomen. De gevolgen van dit ‘verlies aan verdienvermogen’  kunnen wij voor u verhalen bij de tegenpartij of de veroorzaker van het ongeval.

Als u uw letselschade wilt berekenen, houd er dan rekening mee dat het berekenen van het verlies aan inkomsten bijzonder complex kan zijn. Het gaat namelijk om het volgende: Wat zouden uw inkomsten en kansen op de markt zijn zonder het ongeval. Dus met andere woorden hoeveel inkomsten zou u hebben gehad (ook in de toekomst) indien het ongeval u niet was overkomen. Daarnaast moet worden gekeken naar uw inkomsten en kansen als gevolg van het ongeval. Dus met andere woorden: hoeveel gaat u er door het ongeval op achteruit? Het verschil, oftewel het verlies aan verdienvermogen, is onderdeel van uw schade. Alle factoren en kansen zoals een betere baan, pensioen, promotie, bonussen etc. dienen te worden meegenomen bij deze berekening. Onze specialisten zijn zeer ervaren en daadkrachtig in het berekenen en het verhalen van uw letselschade. Dat is wat wij graag doen en waar wij goed in zijn. Ook voor u kunnen wij, zonder dat u ergens aan vastzit, kijken wat wij voor u kunnen doen.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een schadevergoeding voor letsel die zich eigenlijk niet in geld onder woorden laat brengen, zoals bijv. leed of pijn, al dan niet door tijdelijk of blijvend letsel. Bovendien is er sprake van smartengeld wanneer iemand door een fout van een ander letsel heeft opgelopen, geestelijk en lichamelijk, en daar in het dagelijks leven ook last en dus schade door heeft. Ook wordt de vergoeding uitgekeerd bij aantasting van de eer of goede naam (ook van de nagedachtenis van de overledene) of anders gezegd (zoals een inbreuk op de privacy).

Letselschade berekenen door onze specialisten

Het berekenen van schadevergoeding is een complexe taak. Er bestaan geen exacte vergoedingen voor de hierboven beschreven punten. Vaak wordt er aan de hand van gelijksoortige gevallen de hoogte van het smartengeld berekend. Iedere persoon is echter uniek en de schadevergoeding wordt volledig gebaseerd op de persoonlijke situatie van het slachtoffer.

Gratis letselschade berekenen

Het berekenen van een schadevergoeding kost u niets. Onze kosten worden nadat de de aansprakelijkheid is erkend volledig betaald door de tegenpartij. In de meeste gevallen is dat de verzekeraar van de persoon die de letselschade bij u heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld de verzekering van de persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt. Onze letselschade experts helpen u hierbij. Ook de hulp van onze letselschade expert kost u niets. Dus neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met ons op. Dat kunt u doen door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen. Vervolgens krijgt u van ons te horen hoe wij u gaan helpen.

Wilt u uw schadevergoeding laten berekenen?

Wilt u uw te claimen smartengeld berekenen? Neem dan gratis en zonder kosten contact op met een van onze letselschade experts. Wij voorzien u van gratis advies en kunnen u op weg helpen bij het claimen van uw schadevergoeding waar u recht op heeft. Daarnaast zullen wij u niet alleen advies geven maar ook uw letselschade berekenen en u verder helpen bij het claimen van uw letselschade. Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Verder kunt u ook kijken op onze pagina met Meest gestelde vragen letselschade.

Indicatie berekenen letselschade

Om te komen tot een goede berekening van uw letselschade dient u contact op te nemen met ons. Daarnaast is het niet slim om zelf uw letselschade te berekenen. Als u dat doet loopt u het risico dat u een groot deel van de schade over het hoofd ziet. Daarnaast zijn onze letselschade experts ervaren op dit gebied. Wilt u zeker zijn van een hoge vergoeding? Neem dan contact met ons op.

Laat uw letselschade gratis berekenen door een ervaren letselschade exert.

Bereken mijn schadevergoeding

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

 • Wij werken door heel Zuid-Nederland
 • Maximale schadevergoeding
 • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.