Mijn letsel is niet te zien. Wat nu?

8 februari 2022

Niet objectiveerbaar letsel

U heeft een ongeval gehad en daardoor heeft u klachten. Denk bijvoorbeeld aan een auto-ongeluk zoals een achterop aanrijding of een kop-staartbotsing. Het gevolg is dan vaak u onder andere nek,- schouder,- en rugklachten ervaart. U wordt doorverwezen naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken. Daaruit blijkt dat er geen afwijkingen zijn gevonden. Met andere woorden u heeft gelukkig niks gebroken.

Toch heeft u letselschade

Toch heeft u klachten zoals pijn, moeilijk kunnen bewegen, hoofdpijn, tintelingen in de arm etc. Uw advocaat verzoekt om een schadevergoeding bij de tegenpartij. De tegenpartij verzoekt om medische informatie en schakelt vervolgens een medisch adviseur in. De medisch adviseur schrijft vervolgens in zijn medisch advies dat er sprake is van niet “objectiveerbare klachten”. De medisch adviseur verklaart de klachten als zijnde spierpijn en vermeldt vaak ook nog dat spierpijn doorgaans binnen enkele weken herstelt c.q. verdwijnt. Die weken fijn al om en toch ervaart u nog steeds veel klachten. Meestal ontstaat er dan wat discussie met de tegenpartij. Hoe kunnen de klachten worden verklaard en zijn de klachten het gevolg van het ongeval? U vindt van wel en de tegenpartij twijfelt daarover of vindt van niet. Hoe gaat dat verder?

Wat nu?

Om te bepalen of de niet objectiveerbare klachten het gevolg zijn van het ongeval, wordt er onder andere gekeken naar uw medische situatie vóór het ongeval. Dus eerst is het belangrijk om te weten of de klachten er al vóór het ongeval waren. Had u al nek,- schouder- en rugklachten? Dan zal de tegenpartij zich op het standpunt stellen dat de klachten al vóór het ongeval aanwezig waren en dus niet het gevolg zijn van het ongeval. De klachten kunnen dan moeilijk als het gevolg van het ongeval worden bestempeld. U had de klachten immers al.

Waren de klachten er nog niet vóór het ongeval? Dan is het volgens rechtspraak vaak voldoende dat wordt vastgesteld dat de klachten reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven zijn. Dat komt onder andere vast te staan door een goed en onderbouwd medisch dossier. Als u vóór het ongeval niet met dergelijke klachten naar de artsen ging en ná het ongeval wel. Dan mag al in beginsel worden aangenomen dat de klachten door het ongeval zijn ontstaan. Indien voldoende komt vast te staan dat uw klachten reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven zijn, is de tegenpartij gehouden uw schade te vergoeden.

Letselschadeadvocaat bij niet objectiveerbare klachten

Het is verstandig om u in dergelijke gevallen te laten bijstaan door een ervaren letselschade advocaat van ons. Dit soort zaken eten wij bij het ontbijt. Heeft u meer vragen over dit onderwerp of wenst u een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u uitvoerig telefonisch informeren. Het is ook mogelijk dat het adviesgesprek bij u thuis plaatsvindt. Ook daarvoor worden geen kosten in rekening gebracht. Wilt u langskomen? Dat kan, plan dan wel eerst een afspraak in. Wij werken alleen op afspraak

Juridische hulp nodig na een ongeval? Bel 0850606999

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.