Wat moet ik doen na een aanrijding in het verkeer?

8 februari 2022

Als u een aanrijding heeft gehad met de auto of een ander ongeval in het verkeer, dan is het zeer belangrijk dat u, indien er gewonden zijn, direct 112 belt. Ook dient u zich te bekommeren over andere gewonden als gevolg van de aanrijding, als u daar de kans voor heeft en u zelf niet in gevaar brengt of het risico loopt om uw verwondingen erger te maken. Indien mogelijk dient u er voor te zorgen dat anderen veilig aan de kant van de weg belanden waar ze veilig zijn van het overige verkeer. Daarnaast is het belangrijk dat u al het overige verkeer op een veilige manier probeert te waarschuwen door het gebruik van een gevaren driehoek en alarmlichten. Trek uw veiligheidsjas aan en zorg dat u goed zichtbaar blijft voor het overige verkeer zodat er niet nog meer ongevallen kunnen ontstaan. Zodra de ambulance is gearriveerd kunt u zich laten onderzoeken om te zien of u letsel heeft opgelopen. Ook indien u niet direct na de aanrijding klachten heeft is het toch aan te raden om u te laten onderzoeken en de vragen van het ambulancepersoneel te beantwoorden. Zo maakt u in ieder geval het risico op letselschade in een later stadium kleiner en kunnen er maatregelen worden getroffen indien blijkt dat u toch letsel heeft opgelopen door het ongeluk.

Indien er geen ambulance ter plekke komt en u toch klachten ervaart na het ongeval, dient u zo snel mogelijk naar uw huisarts te gaan of naar de spoedeisende hulp om u daar grondig te laten onderzoeken. Ook voor het verkrijgen van een schadevergoeding na een ongeval is het van belang dat al uw klachten goed worden vastgelegd.

Vul na het ongeval het schadeformulier in en vraag de naam en contactgegevens van de tegenpartij. Als u een schadevergoeding wilt claimen zal de tegenpartij aansprakelijk dienen te worden gesteld zodat uw schade kan worden geclaimd.

Indien er getuigen van het ongeluk zijn, is het aan te raden om hun hun gegevens goed te noteren. Deze getuigen kunnen namelijk belangrijk zijn bij het verkrijgen van de aansprakelijkheid voor het ongeluk. Zo kunnen zij hun beleving van het ongeval beschrijven en die beschrijving kan helpen bij het rond krijgen van de aansprakelijkheid.

Heeft u als gevolg van het ongeluk letselschade? Treden uw klachten in een later stadium na het ongeval pas op? Schakel dan meteen de hulp van Letseldirect in. Onze hulp bij letselschade na een ongeval is in alle gevallen helemaal kosteloos. Wij zorgen voor de hoogst haalbare schadevergoeding.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.