Kan een letselschadezaak verjaren?

8 februari 2022

Ja, ook letselschade zaken kunnen verjaren.

Dat houdt in dat u na een bepaalde tijd geen aanspraak meer kunt maken op een schadevergoeding vanwege letsel. Daarom is het dus belangrijk om op tijd te zijn met een aansprakelijkstelling of het aanhangig maken van uw zaak. Als u te laat bent is het helaas dikke pech. De letselschade advocaat van Letseldirect kan u alles vertellen over verjaringstermijnen en of uw zaak als is verjaard.

Er zijn 2 verjaringstermijnen.

 

De korte (relatieve) verjaringstermijn

De korte (algemene) verjaringstermijn is 5 jaar en gaat in zodra u bekend bent geworden met het feit dat u schade heeft/had en de oorzaak daarvan. Een zaak verjaart dus als er al 5 jaren zijn verstreken vanaf het moment dat u bekend was met het feit dat u schade heeft en de oorzaak daarvan. Bent u dus al bekend met uw schade maar nog niet met de oorzaak, dan begint de verjaringstermijn van 5 jaar te lopen op het moment dat u ook bekend bent geworden met de oorzaak van uw schade. Deze korte (relatieve) verjaringstermijn is geregeld in art. 3:310 lid 1 BW.

De lange (absolute) verjaringstermijn

De absolute verjaringstermijn is 20 jaar en gaat in vanaf het moment dat u letselschade heeft opgelopen. Als u dus 21 jaar geleden letselschade heeft opgelopen en u krijgt daar nu pas last van, dan kunt u geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding. Uw zaak is verjaard.

Voorkom verjaring van uw letselschadezaak

Om verjaring te voorkomen is het aan te raden om uw zaak zo snel mogelijk op te starten en in ieder geval de verjaringstermijn te stuiten. Wij adviseren u daarom om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een letselschadeadvocaat van Letseldirect, zodat uw zaak direct kan worden opgestart en de verjaringstermijn kan worden gestuit. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over de verjaringstermijn. De advocaat stelt de termijn immers voor u veilig.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.