Wat doet Letseldirect en wanneer heeft u ons nodig?

13 januari 2022

We krijgen vaak de vraag: wanneer kan ik jullie eigenlijk inschakelen en wat doet Letseldirect precies?

Wat doet Letseldirect? Het is heel simpel. Als u letsel heeft opgelopen en u lijdt daardoor schade, kunnen wij al vrij snel in beeld komen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een verkeersongeval zoals een auto-ongeval, fietsongeluk, aanrijding met de scooter e.d. Daarnaast kunt u ook letsel oplopen doordat er in het ziekenhuis of bij een andere zorginstelling iets niet goed gaat. Een operatie mislukt of u wordt bijv. te vroeg naar huis gestuurd. Ook kunt u denken aan ongelukken tijdens het werk. U valt bijvoorbeeld van een stijger of u ademt schadelijke stoffen in. Allemaal oorzaken waardoor u letsel kunt oplopen en waardoor u te maken kunt krijgen met schade.

auto-ongeval aanrijding schade hulp bij schade verhalen

Ik was het niet schuld!
Vaak is een andere partij aansprakelijk voor uw schade. Bijvoorbeeld als iemand met een auto bij u achterop botst terwijl u netjes voor het stoplicht staat te wachten. Of een collega op het werk maakt een fout en u bent daar de dupe van. In de wet is het zo geregeld dat uw schade vergoed dient te worden. U dient schadeloos te worden gesteld. Wat betekent dat? Dat houdt in dat de aansprakelijke partij uw hele schade dient te vergoeden. Heeft u een auto-ongeluk gehad en is een ander daarvoor aansprakelijk? Dan zal de verzekeraar van het andere voertuig uw schade moeten vergoeden. In Nederland is een autoverzekering gelukkig verplicht. Heeft u een ongeluk gehad om het werk? Dan is in bijna alle gevallen uw baas daarvoor aansprakelijk.

Genoeg mogelijkheden om uw schade te claimen!

Er zijn dus bijna altijd genoeg opties om uw schade te verhalen. Niet alleen bij een ander, maar ook bij uw eigen verzekeraar. Bijvoorbeeld als u zelf een verkeersongeval heeft veroorzaakt en u hebt een SVI verzekering afgesloten. In dat geval zal uw eigen verzekering uw schade moeten vergoeden.

Schadevergoeding verhalen

Als u schade lijdt, dan wilt u waarschijnlijk ook een schadevergoeding. U heeft er immers recht op en u kunt er voor kiezen om een letselschade advocaat in te schakelen die u juridisch bijstaat en helpt bij het verhalen van uw schade. Dat is het moment waarop wij in beeld komen. De letseladvocaat gaat voor u aan de slag.

Hoe de letselschade advocaat uw schade verhaalt?

De letselschade advocaat dient uw schade bij de aansprakelijke (tegen)partij of bij uw eigen verzekeraar te verhalen. Hoe gebeurt dat?

Om uw schade te verhalen dienen we uiteraard te weten wat uw schade eigenlijk is. Om dat zo inzichtelijk mogelijk te maken, stellen wij een schadestaat op. In een schadestaat zijn al uw schadeposten opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten, medische kosten, verlies van inkomsten, kosten die derden voor u maken, smartengeld, kosten voor tuinonderhoud, studievertraging etc.

De schadestaat

De schadestaat is dus een overzicht van uw schade en die schade verhalen wij voor u bij de tegenpartij. Dat gaat niet altijd even makkelijk. De wederpartij heeft vaak veel vragen over uw klachten en over de omvang van uw schade. Om uw schade zo goed mogelijk te onderbouwen verzamelen wij onder andere medische gegevens van uw huisarts, ziekenhuis, fysio etc. Met de medische gegevens kunnen wij uw schade beter onderbouwen. Vaak vragen wij ook een medisch advies aan bij een van onze adviseurs. Een medisch adviseur kan uw klachten in verband brengen met het ongeval als de tegenpartij daar twijfels over heeft.

Naast de medische gegevens verzamelen wij ook andere stukken die van belang zijn. Alles om uw schade zo goed mogelijk te kunnen onderbouwen en te kunnen verhalen.

Heeft u schade?

Dan adviseren wij u om een letselschade advocaat van Letseldirect in te schakelen. Waarom en wat doet Letseldirect dan? Wij zijn gespecialiseerd in letselschade en wij doen al jaren niks anders. Wij werken nooit in andere rechtsgebieden. Onze kennis is dus alleen maar toegespitst op letselschade en wij beschikken over een uitstekende kennis van alle wet- en regelgeving. Het recht is soms hard en in uw belang maken wij daar soms gebruik van.

Gratis hulp van een advocaat

Onze juridische bijstand bij letselschade is voor u gratis! Hoe dat kan? Wij werken niet gratis, maar wij verhalen onze kosten bij de aansprakelijke partij of bij uw eigen verzekering. Kan dat niet en hebben we toch kosten gemaakt in uw zaak? Ook dan ontvangt u geen factuur van ons.

Afspraak inplannen?

Wilt u een afspraak inplannen om uw letsel te bespreken met een advocaat of jurist? Dan kunt u contact met ons opnemen. We zien u graag op kantoor in Heerlen, Sittard, Roermond, Venlo of Venray. Een gesprek bij u thuis is ook mogelijk. Wat we van u verwachten? Een kopje koffie (zwart).

Contact

U kunt ons bellen op 0850606999

Mailen doet u naar: info@letseldirect.nl

Hier vindt u het contactformulier.

Tijdens kantoortijden kunt u ook met ons Whatsappen. Stuur uw appje naar: 06-1461 9291.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.