Wat valt onder de Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp?

8 februari 2022

De Richtlijnen van De Letselschade Raad zijn opgericht om veel discussie over bepaalde onderwerpen bij letselschade zoveel mogelijk te voorkomen. Dat geldt ook voor de Richtlijn Huishoudelijke Hulp. De Richtlijnen zijn van toepassing op de meeste standaard zaken en bij toepassing van de Richtlijnen hoeft er geen concreet bewijs te worden geleverd van de schade. Als in de praktijk blijkt dat de schade hoger is dan de bedragen die in de richtlijn worden gehanteerd, mag van de richtlijn worden afgeweken. In dat geval dient de schade zo concreet en accuraat mogelijk te worden berekend. Ook geldt dat de schade dan wèl aangetoond c.q. bewezen dient te worden.

Richtlijn huishoudelijke hulp bij letselschade

Onder de Richtlijn Huishoudelijke hulp vallen werkzaamheden die standaard zijn voor ieder huishouden. Dat zijn bijvoorbeeld: koken, wassen, schoonmaken, verzorging van kinderen en het doen van boodschappen. Andere taken die niet voor ieder huishouden gelden, vallen niet onder de richtlijn. Dat zijn bijvoorbeeld taken zoals: verzorgen van dieren (honden, paarden etc.), hobby werkzaamheden e.d.

De normbedragen in de Richtlijn worden gedurende de eerste 3 maanden na het ongeval gehanteerd. Daarbij wordt ook gekeken naar de verdeling in het huishouden vóór het ongeval en het type huishouden. Na de eerste 3 maanden kunnen partijen in overleg besluiten om de normbedragen ook voor de volgende 3 maanden te hanteren. In totaal kan de richtlijn dus gedurende 6 maanden worden gehanteerd. Na die 6 maanden wordt gekeken naar de daadwerkelijke uren die besteed worden aan huishoudelijke hulp.

Schadevergoeding berekenen

Benieuwd naar de mogelijke vergoeding van uw schade? Op onze website krijgt u direct een indicatie.

Berekenen uw vergoeding
Google

Ruim 2.000 succesvolle trajecten

Lees de ervaringen van andere mensen die wij hebben geholpen.

  • Wij werken door heel Zuid-Nederland
  • Maximale schadevergoeding
  • Uw zaak direct in behandeling

Vertel ons wat er is gebeurd.
Dat kost u niets!

We gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring.

Liever telefonisch advies?

085 - 0606999
Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan direct voor u klaar bij letselschade.